Tamir ve Bakım Hizmetleri
ALP TRANSFORMATÖR teknolojik açıdan tam donanımlı servis ünitesi ve yetişmiş kalifiye personeli ile her marka transformatörü tesislerinde orjinaline uygun bir şekilde onarım ve yenileme yapabilmektedir.
Fabrikamıza Arızalı veya Bakım İçin Gelen Her Transformsatöre;
- TS EN 60076-1 NİSAN 2012 ilgili TSE veya TEDAŞ MYD/95-012 C şartnamesine uygun giriş testleri ve prosedürleri uygulanır.
- Arıza ve bakımın genel çerçevesi tespiti yapılıp, ekspertiz raporu hazırlanır.
- Transformatörün içerisindeki bozuk ve özelliğini yitirmiş yağ boşaltılıp yerine SHELL DİALA-AX trafo yağı doldurulur yada eski yağ tretman(su,tortu vb malzemelerden arındırılması) yapılarak kullanılır.
- Aktif kısım kazandan çıkarılır.
- Bobinler nüveden demontaj edilir.
- Yanık veya bozuk bobinler orijinal projelerine uygun olarak yeniden sarılır.
- Bobinler ve nüve kurutma işlemine tabi tutulur.
- Nüve bobin montajı tank içerisine yerleştirilir.
- Vakum altında önceden kurutulmuş yağ dolumu yapılır.
- Oksitlenen buşingler temizlenir yada yenisi takılır.
- Tüm contalar yenilenir.
- TSE ve TEDAŞ şartnamesinde öngörülen tüm testleri yapılır.
- Tüm kontrolleri yapılarak trafo 1 (bir) yıl garanti verilerek sevke hazır hale getirilir.
ALP TRANSFORMATÖR yürürlükteki tüm tamir şartname ve standartlarına uymaktadır
YERİNDE BAKIM SERVİSİ
Alp transformatör gerek dahili (bina içi) gerek harici (direk üstü) transformatörleri yerinden sökmeden bakım ve onarımı yapabilmektedir.
Transformatör Yağının Tretman (Filitre) Edilmesi
Mobil servis aracı üzerinde yer alan yağ tasfiye ve vakum sistemi ile transformatörün içerisindeki yağın tretman yapılması (su, tortu vb. malzemelerden arındırılması) işlemini yapabilmektedir. Bu işlem esnasında mevcut yağı ,yağ sperasyon makinesinde ısıtıp, vakum altında püskürtülerek kurutulur. Yağın tasfiyesi esnasında özel seramik filitrelerden geçirilerek yağ içerisndeki tortulardan arındırılır.
Buşing ve Conta Değişimi
Bakımı yapılacak transformatörün A.G. ve O.G. buşingleri ve contaları sökülerek yenileri takılır. Bu işlemden sonra trafo vakum altına alınıp nüve sargılar arsındaki hava boşluklarının yağ ile doldurulması sağlanır.
Temizlik ve Boya
Arızalı ve bakımı yapılacak transformatörün dış yüzeyi özel kimyasallar ile yağ ve kirden arıtılıp hava ile kurutma işlemine tabi tutulur. Kuruyan yüzeye TSE ve TEDAŞ şartnamelerine uygun kalınlık ve renkte boyanır.